sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kisukvartetti

Ensimmäisten paitaompeluiden jälkeen on tapahtunut paljon - niin aineellisella kuin ajatuksellisellakin tasolla. Omistan nyt kantinkääntäjän ja saumurin, joista on tullut tärkeä osa tätä uutta harrastustani. Saumurin löysin edullisesti käytettynä ja se on pelittänyt varsin mukavasti pienten kipuilujen jälkeen. Aika monta (tuskallista) hetkeä käytin lankojen pujotuksen harjoitteluun ja sopivan tikin etsimiseen, mutta se tie piti vain kulkea.

On hämmästyttävää, miten eri vinkkelistä ympäristöä tarkkailee ompelukärpäsen puraistua. Kiinnitän huomiota ihmisten vaatteisiin (väreihin, malliin, kuosiin), lomamatkalla poikkean harrastusta liippaaviin putiikkeihin (myös tutuista paikoista löytyy puoteja, joita ei ennen tullut huomioitua), kirppiksellä etsin vaatteiden sijaan kankaita ja kirjastosta kirjojen sijaan ompelulehtiä. Ajatukset ovat melko usein keskeneräisissä tai tulevissa ompeluprojekteissa, kankaissa ja muissa tarvikkeissa. Niistä on myös kiva höpötellä ompelevien kavereiden kanssa :)

Tämä kisuprojekti sai alkunsa, kun halusin kokeilla uusia kaavoja edullisesta kankaasta ja ommella ihmisille, joille en ollut vielä ommellut. Molemmat kankaat Noshilta.  Pienin paita (86cm) tuli omalle tyttärelle ja pari muuta (110cm) lahjaksi. Paitojen kaveriksi ompelin kolmet legginsit (ekat housut!). Raitakangas oli tosi ohutta lirua, joten haastetta piisasi monessakin vaiheessa. Jäljelle jäi sen verran kisua ja raitaa, että pääsin testaamaan sopivaa paitakaavaa itselleni. Kaavana kolmeen pikkupaitaan Brave Fireman (OB 3/13) ja omaan paitaan Trento (OB 2/11) reilusti pidennettynä ja resoroituna.


Yritän aina vähentää höpötystä täällä ja antaa kuvien puhua, mutta jotenkin tulee vaan löristyä - sori. Olisin vielä voinut avautua kommelluksista, joita näitä tehdessä sattui, mutta painukoot unholaan :)

12 kommenttia:

 1. Kantinkääntäjä on aivan mahtava peli. Upeat paidat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! En tosiaan tiennyt koko vekottimesta vielä muutama kuukausi sitten, mutta nyt se on hyvä ystäväni.

   Poista
 2. Kauniita! En omista kantinkääntäjää, enkä peitetikkikonetta =D mutta iloisesti siltin rakastan harrastustani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin taidan rakastaa, vähän liiankin kanssa. Ajattelin laittaa koneet hetkeksi piiloon, kun alkaa yöunet lyhentyä liikaa :) Kantinkääntäjä nopeuttaa hurjasti aloittelijan työtä, ja jälki on niiiin siistiä verrattuna omaan resoriräpellykseeni. Peittari ei sentään vielä komeile pöydälläni, sellaisestakin vempaimesta kuulin vasta kesällä ekan kerran. Kiitos, että jätit jälkesi käynnistäsi!

   Poista
 3. Tutulta kuulostaa. Ompeluharrastus vie kyllä täysin mukanaan. Ihania vaatteita! Hienosti kohdisetut raidat leggareissa. Kissakangas on kaunis :-)

  VastaaPoista
 4. Kiitti! Itse en väristä tai kuosistakaan oikein piittaa, mutta tälle taisi tulla tunnearvoa - eka itsetehty paita. Ja pitäähän sitä vähän pinkkiäkin opetella tyttären kanssa käyttämään ;)

  VastaaPoista
 5. Ihania vaatteita (: ja ompelun ihanuuteen kyllä hurahtaa täysin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, miten totta toi on. En muista kyllä aiempiin harrastuksiini hurahtaneeni näin...

   Poista
 6. Ihania kiitos t:kisupaidan käyttäjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että pääsee paita ja pöksyt käyttöön :)

   Poista
 7. On tämä kyllä sellainen harrastus että suunta on vaan syvemmälle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyen kokemukseni perusteella näin todella on. Vaatii päättäväisyyttä olla muutaman päivän ompelematta :)

   Poista