maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kukapa olisi arvannut?

En ainakaan minä. Entä te muut, jotka tunnette minut? Että meikäläinen tuottaisi jotain käsitöiksikin kutsuttavaa räpellystä? Vielä ei ole juuri konkreettista syntynytkään, mutta jääkää kuulolle.

Kuudennella luokalla yhdistimme puuvillatilkut suorakaiteen muotoiseksi kankaaksi, joka taitettiin puoliksi ja ommeltiin parista kohtaa. Tsadaa: hihaton paita oli valmis! Pisteenä I:n päälle vielä puuvillaista kanttinauhaa kaula-aukkoon, joten se paita ei tämän pallopään yli mahtunu. Yläasteella väkerrettiin hitaasti ja hartaasti paitapuseroa, joka ihme kyllä valmistui vuoden kuluessa! Oi, miten ihania muistoja. Sen jälkeen olen ommellut verhoja, kangaskasseja ja jopa muutaman pipon viime joulun alla. Olen lähinnä keskittynyt ihailemaan niitä, jotka osaavat: lähipiirin piirtäjiä, leipureita, talonrakentajia, (insinöörejä,) neulojia ja ompelijoita.

Kavereiden käsityöinnostusta ja -blogeja seuratessa ajauduin muihin blogeihin ja yhtäkkiä iski hirveä innostus. Voisinko minäkin? Ei opettanut pienenä äiti eikä mummo, ei virkkaamaan eikä ompelemaan. Keittiöhommiin kyllä, joten nälkäisenä ei tarvitse eikä kannata tätä ompelushommaa aloitella.

Pari viikkoa sitten aloin hommata kankaita, sillä pelkällä koneella ja langalla ei vaatteita mun käsissä syntyisi. Tämä oli se helpoin osuus tässä projektissa.5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Mäpä olisin arvannut! Ihania (ja tutun näköisiä...) kankaita. Ommelluksiasi innolla odottaen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompelu- ja blogitustahti mahtanee olla kovin verkkaista, mutta eihän Roomaakaan päivässä... :)

   Poista
 3. Tervetuloa ompelun ihmeellisen maailmaan! Ensin se ihastuttaa, sitten se vihastuttaa (kun ei onnistu/osaa/ole aikaa) ja sitten taas ihastuttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ihanaa, että pikkurilli on jo annettu tälle maailmalle. Noin juuri se taitaa mennä, kärsivällisyys tulee siis kasvamaan tässäkin projektissa.

   Poista