tiistai 21. tammikuuta 2014

Musta mekko

Hautajaiset ja mustan mekon puute. Ensin ajattelin ommella mekon omalle Hipulleni, mutta koska hänen serkkunsa oli kasvanut omastaan ulos, tehtiin vaihtarit: serkulta Hipulle ja mun käsistä serkulle :)

Pidensin Princess-kaavaa (OB 4/12) mekoksi ja siirsin rypytyksen vyötäröltä helmaan. Pääntie käännetty ja hihansuut rypytetty framilonin avulla. Mekossa on irrotettava, taakse solmittava velourvyö, jonka päällä leveää pitsiä. Musta velour Käpyseltä. Hautajaisten jälkeen tähän voi halutessaan lisätä esim. värikkäitä taskuja tai erivärisen vyön.

Ilman vyötä

Halogeenilampun valossa

Salaman kera

Sen lisäksi, että sysimusta kangas on hankala ommeltava, se on myös erityisen vaikea kuvattava. Luonnonvaloa odotellessa voisi käydä kuvankäsittelykurssilla - jos olisi aikaa.

Ompelukoneella tehtynä mekon saumoista tuli tavallista paksummat, mutta arvatkaas mitä? Sain vihdoin aikaiseksi viedä saumurin huoltoon ja nyt täällä into pinkeenä odottelen tuloksellista jälleennäkemistä!

2 kommenttia:

  1. Kiva perusmekko vaikkakin ikävää tarkoitusta varten :( Hyvä idea tuo muunneltavuus taskuin tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos K! Tänään paistaa aurinko ja kuvaaminen on hieman helpompaa. Tosin vaatteissa näkyy langanpätkät ja pölyt luvattoman tarkasti.

      Poista