perjantai 10. tammikuuta 2014

Hurinaa, surinaa ja rapinaa

Aloitin joululahjojen ompelemisen hyvissä ajoin jo marraskuussa, mutta koska saumurini sanoi heti näiden kokamisen jälkeen sopimuksen irti, paljon suunniteltuja vaatteita jäi tekemättä. Ehkä ensi jouluksi sitten, pianhan se taas tulee?

Keltapohjaiset paidat (Metsola) ovat kokoa 110cm ja ne on tehty On the Road -kaavalla (OB 1/2013) lisäten tunikoihin helman pituutta. Merenneitotunikat (Nosh & Vauvauva) ovat pidennettyjä versioita Pupusesta (OB 4/2012). Tein niistä kaavan kapeuden vuoksi 116-senttisiä, etteivät vaan jää pian pieniksi käyttäjilleen.Merenneitopaidoissa kokeilin ensimmäistä kertaa leveämpihihaista kaavaa (mikä lie tähän se oikea termi), jonka avulla hihansuihun saadaan framilon-rypytyksellä ripaus tyttömaustetta. Itsehän en oikein pitseista, pinkistä ja muista tyttöjen jutuista paljon perusta, mutta sulatellaan asiaa ja harjoitellaan ensin näihin lasten paitoihin.

Passeleita olivat onneksi paidat ja tunikat käyttäjilleen, vaikken heitä mittailemaan päässytkään. Lisäksi tuli ommeltua kasa pipoja (Käpynen, JNY, EK) mm. lasten opettajille ja kerhonvetäjille, enkä tietenkään muistanut kaikista napata kuvaa. Osan pipoista junnasin ompelukoneen avulla: suoraa tikkiä, peruuttelua, siksakkia, suoraa... Milloin mä saan aikaiseksi selvittää, kannattaako saumuria korjata vai kääntyä uuden puoleen!?? Haluan päästä (k)ommellusten makuun taas!

5 kommenttia:

 1. Ihania! Mä tykkään tuosta merenneitohihasta. Kiitos kummitytöltä!

  VastaaPoista
 2. Kummitytöllä oli tänään maatuskamekko päiväkodissa. Tää on liian upea, tätä kehui kaikki, Jenni, Johanna, Paula, Malla ja mummo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih ja huokaus, kylläpä kummitädin mieltä lämmittää. Tänään juuri tuumailin, mitä ompelisin seuraavaksi tuleville nelivuotiaille. Legginsejä ja tunikoita varmaan? Saisko tunikassa olla taskut?

   Poista
 3. Meillä ainakin tunikat kovassa käytössä ja on ihan lempivaatteita nyt nämä. Varmasti kelpaa taskut:) Leena

  VastaaPoista