sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Sinivalkoinen syysmekko

Perjantai-illan ompeluhaasteen yllätyspaketista löytyikin tällä kertaa kankaan sijaan kaava! Linnel Handmaden Linnea oli kehitellyt meille Make it work -kaavan, jonka pohjalta jokaisen piti suunnitella ja valmistaa omien mittojensa mukainen ylävartalon vaate. Haastava tehtävä meikäläiselle, joka oli tähän saakka tehnyt vain yhteen paitaan pienen muutoksen. Kankaaksi valikoitui Metsolan sinivalkoinen pallofrotee ja sen kaveriksi Majapuun raitaresori. Lisäksi tarvittiin lasillinen pinot noiria ja hiljainen ympäristö (ks. kännykkäkuva alkutilanteesta). Mies vetäytyi omasta tahdostaan huonon elokuvan (Shaun, kuolleiden kunkku) pariin alakertaan.

Aiemmin illalla lähetin perheen hetkeksi pihalle, joten kerkesin mittailla itseäni ja kaavoja, tehdä pieniä muokkauksia sekä piirtää etu- ja takakappaleen kaavat. Loput valmistelut jouduin tekemään ompeluajalla. Pari tuntia vierähti taas nopeasti, pallomekosta jäi hiharesorit ja viimeistelyt seuraavaan päivään. Seuraavaa Savawayta varten kuitenkin muistiin pari huomiota:

*Leikkaa kaavat hyvissä ajoin ennen määräaikaa ja tarkista, että ne mätsäävät toisiinsa.

*Raivaa ompelupöydältä edelliset ompelujätteet, likaiset astiat, lelut ja muut sinne kuulumattomat roinat.

*Tarkista työvälineiden saatavuus ja kunto. Esim. sakset ja sopivat langat olisi hyvä olla käden ulottuvilla ja mielellään jo koneet langoitettuna.

*Laita lapset nukkumaan ajoissa.


Kaavasta tuli pienillä muokkauksilla lähes täydellinen, pesee edellisen käyttämäni kaavan mennen tullen! Jännä, miten ajatukset ja suunnitelmat tulevasta vaatteesta muotoutuvat ompelemisen aikana. Ennen leikkin ryhtymistä en vielä tiennyt, millainen tekele tästä pallohässäkästä syntyy. Syyskuun ensimmäisen päivän kunniaksi piti lähteä aamu-uinnille ja kastaa ensimmäinen itselle tehty mekko <3 .


11 kommenttia:

 1. Siis IHANA! Aivan ihana mekko ja ihan parhaat värit ja kuosit olet yhdistänyt. Tämä sinun blogi on kyllä upea, yllätykselinen ja Mahtava!Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on kyllä ainakin puolet ylistyssanoista liikaa, vaikka itsekin yllätyin lopputuloksesta positiivisesti :) Kiitos Satu kommentistasi, joko olet suunnitellut omaa blogia?

   Poista
 2. Hienon mekon lisäks ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Mies joutuu aina assistentin rooliin näissä mun omien vaatteiden kuvauksissa :D

   Poista
 3. Punaviinikö sinut tuonne järveen sai? Tämähän on kuin Myrskyluodon Maijasta!!! Hieno draaman kaari tälle tarinalle. Mutta tosi upea on myös pusero/tunika, aivan mahtavan raikas kokonaisuus!

  VastaaPoista
 4. Hahaa :D Tälle Maijalle kävi onneksi hyvin. En uskaltanu sukelluskuvia laittaa, ettei kukaan huolestu...

  Kiitos kauniista kommentista. Ja tosiaan, kun tarkemmin miettii (ja kuvia katsoo), niin eihän tämä oikein mekosta mene, olkoon sitten vaikka pallotunika :)

  VastaaPoista
 5. Tosi ihana ja hyvin istuva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack :)
   Pieniä muutoksia tulossa vielä seuraavaan Linnelin paitaan kainalon kohdille, kunhan ehtisi ompelemaan.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Tiedäpä tuota Leena... Minäkin aina luulin, että tähän tarvii jonkun synnynnäislahjan tai käsityöläisvanhemmat, mutta uskalsin kuitenkin kokeilla. Aika matemaattista ja simppeliä loppujen lopuksi :)

   Poista